Tuesday, January 24, 2012

Cerita Nisa


Assalamualaikum.. dh lama nisa xupdate entry nisa kan?? urm.. dsbb kan lama x update punya la banyak cite yang nisa nak cite.. huh, cite sume nya panas2 belaka.. hehehe.. wah!! panas macam mana tu?? ha, panas macam goreng pisangla.. hahaha.. mula2 nk cite pasai pengalamn pertama nisa g mjlis bertunang kat tempat orang.. hahaha.. em.. baru2 ni pada hari Sbtu yang lalu, wrden asrama nisa jmput p umah beliau kat Kg. Ayer, Paabas, Mlaka untuk mjlis pertunangan adiknyaa.. wah2.. bestnya.. nisa nk jugak rasa pengalaman mjlis pertunangan kat negeri orang.. wah!! mjlis dorang xsama ngan mjlis pertunangan yang orang kedah buat.. hehehe.. kat melaka ni, orang ataupon tetamu yang datang akan diberi sampul macam sampul duit raya tu yang berisi beberapa not.. huh, best giler., erm.. yang x leh blah tu kan, nisa ni mana pernah merasai keenakan daging ayam kampung.. wah!! biler datang ja nisa dihidangkan ngan gulai ayam kampung.. xpernah2 makan, nisa makan tau?? hehehe.. sedap sangat walaupon dagingnya agak liat.. huhuhu.. xmenahan.. menu lain yang nisa makan ialah sambal petai ngan udang.. dorang xletak petai banyak2 macam orang kedah letak.. dorang letak udang ja lebih.. pastu nenas masak lemak, ikan kembung goreng n paling best satu menu baru nih yang nisa dapatkan daripada ibu kepada warden nisa ni iaitu sayur cmpur yang di masak menggunakn rempah masak kurma.. pelikkan?? hurm.. balik kg nt nisa nk try buat la.. sdap tau x?? after mjlis nisa terus blik kolej.. erm, keesokkannya g Nilai.. jejalan ngan warden nisa n famili.. hhahaha.. dok seronok2 tetiba ingat kat mak ayah.. nisa jeles sangat2 biler abg2 nisa sume balik kg.. urm.. dorang perli2 nisa cakap nisa xingtkan kg.. bukan xingat kg.. tpi nisa bz ngan assgmnt ngan notanya lgi.. dh la bape hari lagi ni nk exam.. sedih tau bila abg2 kata macam tu.. nasib baik mak n ayah faham.. thnks mak ayah!!! i love u all so much!! muah!! nnt bulan 3 nisa cuti selama 10 hari.. dptla nisa lpas kan rindu kat mak n ayah nnt.. nnt kan kepulangan anakanda mu nnt ya?? hurm, xsabaq nya.. biaq abg2 nisa pulak xleh balik bln3 ni.. padan muka dorang.. hahahaha.. jahat sangat nisa ni kan?? k la.. time nk tidow.. sebelum tidor, na la baca doa tidor.. jom3x.. baca doa.. k la.. aslmkm.. slmat malam,, sweet dreams tau..

2 comments:

Abang Jonni said...

gudluck exam...
huhuhuhu

Cik Nisa said...

thnks abg Jonni.. doakan Nisa dapat pointer dekan tau?? final exam sem lpas cume dpt 3.48.. =( kecewa sangat..