Friday, December 28, 2012

Azam Tahun Baru..

Assalamualaikum semua.. ni mungkin entry aku yang trakhir untuk tahun 2012.. x sempat nak update sgt sbb terlampau bz dengan semester baru aku.. alahai.. sabo je la.. pejam celik pejam celik.. kite ni dah nak menjengah ke tahun baru.. wah!! mcm tak percaya jer kan.. azam tahun2012 x samua dapat aku capai.. salah diri aku jugak sbb banyak main dalam tahun ni.. apa-apa pun insyaallah aku akan pastikan tahun2013 akan melakar sejarah segala impian aku menjadi kenyataan.. sempena naik semester baru ni kan, azam baru aku nak belajar sungguh2.. da x nak main2 lagi.. aku nak kasi pointer paling gempak.. huhu.. insyaallah aku pasti boleh buat.. alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.. wah pakai peribahasa la pulak kan.. hehe.. apa2 pon SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU..
:: sibuk update entry, proposal Untukmu Palestin x siap lagi ni.. dah la kena submit sebelum awal1.. huhu.. fokus2.. ::

sambil2 tu aku nak selitkan something yang aku nk kongsi ngan sume blogger.. ni hanya la copy n paste je.. itu la dinamakan perkongsian kan.. hehehe..
Anda kecewa kerana bercinta? Baca ni :)
1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat dan diriku yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan perintahNya, dan meninggalkan laranganNYA. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..~ALLAH knows BESt!~♥..

:: inilah serba sedikit perkongsian ku bersama kalian.. selamat menghayati.. =) ::

No comments: